iunie, 2022

17junallday19Cetatea Noviodunum 17-19 iunie 2002(All Day)

more

Descriere

În perioada 17, 18 și 19 iunie 2022,  la Cetatea Noviodunum, situată în proximitatea orașului Isaccea, județul Tulcea, se va desfășura o serie de evenimente cu participare gratuită, organizate în cadrul ZILELOR EUROPENE ALE ARHEOLOGIEI.

Organizatorii oferă publicului de toate vârstele următorul program:

”Vineri, 17 iunie

10.00 – 16.00 – Atelier de restaurare ceramică.  Invităm pe toți cei care ne vor trece pragul să învețe cum se restaureze un vas ceramic, în cadrul unui atelier tematic. De asemenea, colegii noștri vor prezenta etapele restaurării unor obiecte arheologice descoperite în cadrul săpăturilor arheologice sistematice de la Cetatea Noviodunum.

10.00 – 16.00 – Arheolog pentru o zi. Colegii noștri de astăzi, micii arheologi vor participa la diferite activități, care se vor desfășura sub forma unor jocuri didactice pentru a învăța prin descoperire ce înseamnă arheologia, restaurarea unui vas ceramic, reconstituirea unei secvențe stratigrafice și desenarea unui obiect

10.00 – 18.00 – ”La pas prin cetate”. Vizite ghidate la principalele obiective investigate arheologic la Cetatea Noviodunum 

14.00 – 18.00 – Echipa de specialiști ai sitului arheologic va prezenta rezultatele investigațiilor arheologice de la Noviodunum în cadrul unei conferințe publice “Proiectul de cercetare Noviodunum – Prezent și perspective”. 

18.00 – 20.00 – Tabăra de Arheologie (Liceul Teoretic “Constantin Brătescu” Isaccea). Suntem extrem de entuziasmați să împărtășim tematica Taberelor de Arheologie! Anul acesta pornim într-o expediție care ne va cuceri indiferent de vârstă! Ne vom întoarce în Trecut pentru o expediție în lumea cercetătorilor, ne vom face noi prieteni, vom construi orașe, vom ridica un laborator pentru cercetare, vom avea un Muzeu pentru a studia evoluția și istoria din Triasic și până în prezent, învățăm tehnici de supraviețuire, reguli de campare, dar cel mai important vom socializa și distra!

Sâmbătă, 18 iunie

 10.00 – 18.00  – ”La pas prin cetate”. Vizite ghidate la principalele obiective investigate arheologic la Cetatea Noviodunum

10.00 – 21.00 – “Picnic la cetate”. Acțiunea prin care abordăm promovarea patrimoniului cultural local, de îmbunătățire a accesului și participării comunității locale la cunoașterea patrimoniului arheologic. Pentru acest an, evenimentul „Picnic la Cetate” poate fi organizat și gândit, ca o modalitate de apreciere și mulțumire pentru mobilizarea exemplară a comunității locale în evenimentele recente.

14.00 – 18.00 – Echipa de specialiști ai sitului arheologic va prezenta rezultatele investigațiilor arheologice de la Noviodunum în cadrul unei conferințe publice “Proiectul de cercetare Noviodunum – Prezent și perspective”.

21.00 – Foc de tabără

 

Duminică, 19 iunie

10.00 – 18.00 – ”La pas prin cetate”. Vizite ghidate la principalele obiective investigate arheologic la Cetatea Noviodunum

 14.00 – 16.00 – Echipa de specialiști ai sitului arheologic va prezenta rezultatele investigațiilor arheologice de la Noviodunum în cadrul unei conferințe publice “Proiectul de cercetare Noviodunum – Prezent și perspective”.

– 15.00 – Prezentare proiect ,,Restaurare şi punere în valoare a monumentului istoric Cetatea Noviodunum”, cod LMI TL-l-s-A-05804  finanțat  prin   programul Timbrul  Monumentelor   Istorice (TMI),  gestionat de Institutul Național al Patrimoniului, a desfășurat o serie de activități  în  cadrul  subprogramului   Elaborare  a  documentațiilor  tehnico – economice pentru investiții  asupra monumentelor  istorice – faza PT.

 

Când?

iunie 17 (Vineri) - 19 (Duminică)

Unde?

Cetatea Noviodunum

DJ229T, Isaccea

Organizator

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea

X
X