iunie, 2022

17jun14:0016:00De Zilele Europene ale Arheologiei, Institutul Național al Patrimoniului vă invită la o nouă întâlnire din seria Arheologia Pentru Toți.14:00 - 16:00

more

Descriere

Cetățile dacice din Munții Orăștiei. Vechi și noi descoperiri arheologice

De Zilele Europene ale Arheologiei, Institutul Național al Patrimoniului vă invită la o nouă întâlnire din seria Arheologia Pentru Toți.
În cea de-a 11-a ediție a prelegerilor destinate promovării patrimoniului arheologic vom afla despre istoria cercetărilor desfășurate în cetățile dacice din Munții Orăștiei, dar și despre cele mai recente descoperiri arheologice de aici.
Cercetătorul care ne va prezenta rezultatele săpăturilor arheologie în siturile din zona Munților Orăștiei este Răzvan Mateescu, doctor în istorie al Universității Babeș-Bolyai, muzeograf la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, arheolog expert, cu experineță de lucru de 15 ani în studiul siturilor dacice, inclusiv în calitate de responsabil al șantierului arheologic Grădiștea de Munte-Sarmizegetusa Regia din județul Hunedoara.
Vino alături de noi la întâlnirea Arheologia pentru Toți, ediția a 11-a, pentru o nouă incursiune în lumea descoperirilor arheologice. Moderatorul întâlnirii va fi Marius Streinu, șeful secției Documentare Muzeală și Arheologică din cadrul Institutului Național al Patrimoniului.

https://journees-archeologie.fr/c-2022/lg-en/romania/fiche-initiative/14725/Institutul-Na-ional-al-Patrimoniului

Când?

(Vineri) 14:00 - 16:00

Unde?

Institutul Național al Patrimoniului - Direcția Patrimoniu Digital

Piaţa Presei Libere nr. 1, Corp B3

Organizator

Institutul Național al Patrimoniuluiwww.patrimoniu.ro Strada Ienăchiță Văcărescu 16

X
X