iunie, 2022

17jun08:0016:00Direcța de Cultura Oltenița oferă vizite și ghidaje gratuite, vineri, 17 iunie, în două expoziții care așteaptă să fie explorate08:00 - 16:00

more

Descriere

🏺Descoperă poveștile unor civilizații uitate, de Zilele Europene ale Arheologiei! Află despre ocupațiile, abilitățile și credințele oamenilor din cele mai vech timpuri, pe baza indiicilor descoperite și puse cap la cap de arheologi.
🏛Direcța de Cultura Oltenița oferă vizite și ghidaje gratuite, vineri, 17 iunie, în două spații care așteaptă să fie explorate:
🏺Expozița de bază a Muzeului Civilizației Gumelnița din strada Argesului nr 101 oferă o incursiune în viața comunităţilor ce au locuit pe actualul teritoriu din jurul Municipiului Oltenița.
⚱️Colecțiile includ obiecte aparținând culturilor Dudești, Boian și Gumelnița (Epoca Neolitică), culturii Cernavodă I ( perioada de tranzițe la Epoca Bronzului), culturilor Glina, Tei și Radovanu (epoca bronzului) și artefacte ale civilizației Geto – Dace.
🕵️‍♀️Pentru un „zoom” în detaliile arheologice ale civilizației Gumelnița, expoziția „Gumelnița – o civilizație care transcende timpul” te așteaptă, în sediul din Strada Argeșului nr. 6 A.
…..
📣Institutul Național al Patrimoniului vă invită în zilele de 17, 18 și 19 iunie să participați la Zilele Europene ale Arheologiei 2022 (ZEA)!
⚒ZEA reprezintă ocazia ideală pentru a descifra tainele siturilor arheologice și pentru a explora cele mai noi descoperiri privitoare la istoria unor civilizații dispărute.
👨‍🏫Cercetătorii în domeniul arheologiei, arheologii, sunt invitați să se întâlnească cu publicul, să organizeze vizite pe sit, conferințe și tururi ghidate prin care să conecteze patrimoniul arheologic cu comunitățile locale (pentru mai multe exemple de întâlniri cu publicul, accesează https://journees-archeologie.fr/c-2022/lg-en/romania/Home ).
🏛Prima serie de evenimente de acest tip, parte dintr-un fenomen european, a fost organizată la inițiativa Ministerului Culturii din Franța în 2010 și s-a extins, treptat, în mai multe țări europene. Din 2020 sărbătorim Zilele Europene ale Arheologiei și în România.
📲Descoperă pe site activitățile organizate anul acesta, vezi ce ți se potrivește și care dintre ele se leagă de orașul, satul sau regiunea ta. Harta evenimentelor este în curs de actualizare, pe măsură ce noi organizații înscriu activități, așa că vă invităm să o consultați periodic.
📸Sursă foto: Direcția de Cultura Oltenița

Când?

(Vineri) 08:00 - 16:00

Unde?

Muzeul Civilizației Gumelnița

Strada Argeșului 86 Oltenița 915400

Organizator

Direcția de Cultură Oltenița

X
X