iunie, 2022

16jun12:4812:48Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova, cu ocazia Zilelor Europene ale Arheologiei, vernisează expoziția ”TEZAURE ARHEOLOGICE PRAHOVENE”12:48 - 12:48

more

Descriere

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova, la sediul său din str. Toma Caragiu, nr. 10, vernisează expoziția ”TEZAURE ARHEOLOGICE PRAHOVENE”, în care vor fi prezentate publicului larg și iubitorilor de istorie descoperiri excepționale, de dată recentă, de pe teritoriul județului Prahova. În această expoziție vor fi expuse TEZAURUL BIZANTIN DE LA CURCUBEU, comuna Balta Doamnei, TEZAURUL DE ORFEVRU DE LA MĂLĂIEȘTII DE JOS, comuna Dumbrăvești și TEZAURUL PREISTORIC DE LA COCOȘEȘTI, comuna Păulești.
Manifestarea se înscrie între evenimentele care marchează Zilele Europene ale Arheologiei, ediția 2022. Prima ediție a avut loc în anul 2010 la inițiativa Ministerului Culturii din Franța și sub coordonarea Institutului Național de Cercetări Arheologice Preventive (L’Institut National de Recherches Archéologiques Préventives – INRAP). Sărbătoarea anuală a arheologiei s-a extins treptat, ajungând, în 2019, în alte 17 țări europene (Austria, Belgia, Republica Cehă, Estonia, Germania, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Portugalia, Republica Irlanda, Slovenia, Slovacia, Spania, Elveția, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord), iar în acest an este marcată într-un număr 46 de state membre ale Consiliului Europei. Din anul 2020 marcăm Ziua Europeană a Arheologiei și în România.
Vineri, 17 iunie de la 11:00

Când?

(Joi) 12:48 - 12:48

Unde?

Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Prahova

strada Toma Caragiu, nr. 10

Organizator

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova

X
X